Броени дни преди визитата на председателя на Европейската комисия (ЕК)

...
 Броени дни преди визитата на председателя на Европейската комисия (ЕК)
Коментари Харесай

Германия иска да спре разрастването на търговската война със САЩ

 Броени дни преди визитата на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) във Вашингтон Германия и Франция са разграничени какво да предложат на Доналд Тръмп, с цел да спре разрастването на комерсиалната война. Това разяснява европейското издание Politico, базирайки се на свои източници в Брюксел.
Според информацията Берлин към този момент има няколко оферти за Тръмп и се пробва да дирижира дневния ред на Юнкер. Французите обаче не са склонни да търсят помиряване и упрекват американския президент, че се пробва да отслаби и разбие Европейския съюз, наричайки го зложелател.

Сред немските оферти да вземем за пример са многостранно съглашение за световно унищожаване на митата върху автомобилите, както и опция за договаряния за вноса на американско говеждо месо в Европейски Съюз.

Позициите са елементарно обясними - Германия се ужасява от вероятността Съединени американски щати да наложи мита от 20% върху вноса на колите. Франция пък е уверена, че Доналд Тръмп желае да унищожи Европейски Съюз и се притеснява, че идната цел на Белия дом ще бъде селското стопанство.

 

По тази причина Париж желае общността да даде корав отпор и да остане обединена.

 

Според източниците на Politico обаче авторитетният общоприет секретар на Европейска комисия Мартин Зелмайер поддържа концепциите на Германия за доближаване и е доста евентуално Юнкер да направи предложение, с което да се смекчат търканията сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, макар запасите на Париж и нежеланието им за доближаване с враждебно настроения американски президент.

Ясно е, че Жан-Клод Юнкер не може да отиде в Съединени американски щати с празни ръце и той ще насочи политически сигнал към американските институции.

Politico показва, че неговите позиции ще бъдат направени в съдействието на представителите на 28-те страни в Европейски Съюз. Франция към този момент сподели, че общността не би трябвало да подписва никакви покупко-продажби " с револвер, опрян на челото ". Страната е срещу съглашения като цяло с трети страни, които бойкотират Парижкото съглашение, а Съединени американски щати към този момент даде поръчка за отдръпване.

Бившият представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз Антъни Гарднър ненапълно поддържа позициите на Франция с туит през предишния уикенд. " Помнете мотото на Белгия: " Обединението прави силата ". Особено в търговията. Не подписвайте съглашения поединично ", написа той в обществената мрежа.

Европейските институции не са слепи и виждат какво се пробва да направи Доналд Тръмп. Европейски Съюз е прекомерно огромен, с цел да бъде следен от Вашингтон, разясняват дипломати. За тях единствената договорка, която ще удовлетвори американския президент и която ще го накара да спре комерсиалната война, е договорка, която ще разбие европейския пазар.

" Ако оставим Тръмп да опълчва европейците, бранш по бранш, ще бъде игра, която ще загубим ", разяснява европейският народен представител от Холандия Мариете Шааке.
По публикацията работиха: Деляна Петкова, редактор Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР